Tekken 7, 1v1, DoubleElimination, Manual accept

Tekken 7 SESF VM-Kval #2

Tournament is finished!

Streams
Trophy
1st place
Trophy
2nd place
Trophy
3rd place

VILL DU SPELA FÖR SVENSKA LANDSLAGET I VM?

Vi söker dig som vill representera Sverige i VM i Tekken 7

Landslagstruppen får uppdraget att representera Sverige vid det 11:e IESF World Championship i Seoul, Korea, den 11-15 december 2019 med resa och boende betalt.

De svenska VM-kvalen kommer äga rum mellan 12-26 oktober och avslutas med en event-final i Stockholm 26 oktober. Vinnande lag kommer att representera Sverige i det 11:e världsmästerskapet i e-sport som arrangeras av det internationella e-sportförbundet, IESF.

Föregående år kom Sverige på 4:e plats och vann silvermedaljer i CS:GO. Finalerna spelas i Sydkoreas huvudstad, Seoul 11-15 december där ca 54 deltagande nationer kommer göra upp om medaljerna.

Alla spelare som deltar måste vara tillgängliga för att spela kvalfinal i Stockholm 26 oktober. Ett offline-slutspel kommer avgöra vilka som får representera Sverige i VM som landslag.

Målet är att VM-bucklan ska hem till Sverige!

 • Ni blir det officiella svenska landslaget i IESF World Championship.
 • Ni tävlar om Sveriges ära i VM finalerna.
 • Prispengar i VM (Ej offentligt ännu)
 • Ni erhåller ett kompakt tangentbordet Cooler Master MK730 värde 1.500:- /st
 • Ni erhåller OMEN Mindframe headset värde 2000:-/st.
 • Ni erhåller det officiella landslagsstället från YLDR med 2st landslagströjor, jacka, byxor, shorts, keps och en exklusiv resväska från Svenska Spel.
 • Ni får en upplevelse för livet att åka till e-sportens huvudstad med resten av truppen. Seoul, Sydkorea.
 • Boende, mat och resa från Stockholm till Sydkorea är betalt.

ESEN esports AB är organisatör av de svenska IESF-kvalen på uppdrag av det svenska förbundet SESF. För att vara med i det svenska landslaget krävs svenskt medborgarskap samt att alla deltagare måste ha fyllt 18 år, eller 16 med målsmans godkännande.

För att medverka i turneringarna måste man ha en giltig spelarlicens från SESF. Denna licens är gratis att registrera och finns här: licens.sesf.se

No one is streaming this tournament right now…

SESF19 Tekken 7


SESF19 Ruleset Tekken 7

INFORMATION
Turneringen drivs tillsammans Facebook-gruppen Svenska Tekken.

Första onlinekvalet i Tekken 7 startar kl 15:00 Söndag 13 oktober.

Andra onlinekvalet i Tekken 7 startar kl 15:00 Söndag 20 oktober.

Topp 3 tar nästa steg mot den svenska finalen den 26 oktober. För de spelare som behöver hjälp med resebidrag för att ta sig till Stockholm kommer det finnas en möjlighet att ansöka om resebidrag från förbundet på max 1000:- per person skicka din ansökan till magnus@sesf.se
 

Alla som deltager i kvalen måste vara tillgängliga för att åka till finalerna i Stockholm den 26 oktober samt för resan till Sydkorea 8-17 december för att spela under VM-finalerna 11-15 december.

Alla deltagare måste ha fyllt 18 år, eller 16 med målsmans godkännande.

För att delta i kvalen krävs att laget är registrerat på www.esenesports.com

Alla spelare måste även inneha en spelarlicens från SESF. En sådan kan införskaffas gratis här: https://licens.sesf.se.

 • Topp 3 från varje kvalturnering går vidare till finalen den 26 oktober
 • Två spelare kommer få direkinvite finaleventet 26 oktober
 • Onlinekvalen och finalen spelas på PC

Kommunikation

Spelare ska befinna sig i och hålla koll på Discord-kanalen discord.gg/kingofnordic under gruppen VM-kval/Tekken 7 för att alla lag ska kunna få kontakt med varandra.

Det kommer även finnas admins tillgängliga där om ni har några frågor.

 

Ni har fått en match

-Gå in på bracket genom att klicka på knappen "Bracket" på denna sida

-Leta upp er match och klicka på den, där ser ni motståndare.

-Gå in på vår Discord. Använd nickname.

-Leta efter motståndare först i användarlistan i Discord. Hittar ni inte motståndet där kan ni fråga efter dem i Discordkanalen.

-Bestäm vem som ska hosta.

-När matchen är hostad och alla spelare är inne så är det bara att köra igång!

 

Efter matchen (Rapportering)

För att rapportera ett resultat går du in under fliken "Bracket" klickar in i eran match och väljer vem som vann. Resultat ska rapporteras av båda spelare under turneringssidan på vår hemsida. För att förenkla konflikthantering så ska varje spelare alltid ta en printscreen när matchen är över för att kunna visa vem som har vunnit. Observera att detta endast kommer användas om en konflikt uppstår.

 

Vanliga frågor

När börjar turneringen?

När timern som är längst upp på denna sida har räknat ner kommer brackets att genereras och en knapp "Bracket" blir synlig. Då har turneringen börjat.

Hittar inte mina motståndare! Vad gör jag nu?

Har motståndaren inte visat sig vara aktiv i Discord på 15 minuter efter att turneringen har startat bör ni berätta detta för en admin i Discordkanalen. Skriv gärna detta i ett PM direkt till en admin.

Hur rapporterar man?

Se "Rapportering" ovan.

Se till att gå in och gilla vår facebookgrupp för att få uppdateringar om när det kommer fler turneringar https://www.facebook.com/groups/269612797177139/

 

REGLER

Detta regelverk är till för att göra tävlingar inom e-sport hos ESEN så professionella och rättvisa som möjligt. Utöver det ska regelverket hjälpa till med att skapa en miljö som är trevlig och där det finns en ömsesidig respekt mellan alla deltagande parter. Regelverket måste följas av alla som deltar i någon form av tävling på ESEN, eller befinner sig i ESENs Discordkanal. Att bryta mot reglerna leder till bestraffningar som beskrivs längre ner.

 

Check in

Varje spelare ska “checka in” till turneringen innan timern för start är slut. Att misslyckas med detta kan leda till att laget utesluts från turneringen. (Om en spelare snabbt kan meddela en admin om deras närvaro precis efter start så kan det gå att lösa ändå.)

 

Etiska regler

ESENa arbetar för att skapa en välkomnande miljö där alla känner sig trygga oavsett kön, könsidentitet, ursprung, funktionsvariation, sexuell läggning, religion eller ålder.

Spelare får inte använda nicknames, lagnamn, skins eller annat som kan kränka.

Det ska finnas en god attityd i chatten, såväl hos ESENs kanaler som in game.

Spelare ska inte uttrycka sig kränkande kring andra spelare eller deras insatser i spelet.

Det råder nolltolerans mot allt hotfulla eller våldsamma ageranden.


Discord-regler

Varje spelare måste närvara i Discord med sitt ”officiella” nickname.

Spelare har 15 minuter på sig att upprätta kontakt med moståndarna i Discord efter en matchning. Discord-chatten ska främst bestå av meddelanden som är relevanta för tävlingen. Att vid upprepade tillfällen skriva orelevanta meddelanden är inte tillåtet.

Tips: Om du behöver en admin: Öppna en personlig chatt genom att klicka på en admin

Spelspecifika regler

- Alla matcher spelas bäst av 5 rundor.

- Tid: 60 sekunder

- Alla matcher fram till top 3 spelas BO3 (först till två matcher), top3 spelas BO5 (först till tre).

- Förloraren av en match får ANTINGEN byta karaktär ELLER välja stage. Om karaktär bytes så bör stage lämnas på random (medveten om att detta ej kan kontrolleras online – god tro!).

- Turneringsformatet är double elimination (DE) vilket innebär att du efter en förlust i winners bracket hamnar i losers bracket och har en chans till. Förlorar du igen är du ute ur turneringen. I grand finals så behöver spelaren från losers bracket först göra en ”reset” genom att vinna ett helt BO5 set, och sedan vinna ännu ett set.

- Inga kontroller med otillåtna macros eller mjukvarubaserade scripts som kan ge någon fördel får användas.

- Dessa kostymer får ej användas:

Gigas preset 3

Jack-7 preset 3 & 4

King preset 4

Lars preset 4
 

Följder vid regelbrott

Vid regelbrott av ESENs regler gäller följande bestraffningar (Om inget annat specifikt nämns för en regel). Graden av bestraffning beror på hur grovt regelbrottet är.

Vid en regelöverträdelse gäller det generellt att en spelar eller ett lag får en varning. Vid två varningar så diskas spelaren eller laget.

Grövre regelöverträdelser leder till direkt diskvalificering och avstängning från sidan.

Reservation för eventuella ändringar

ESEN reserverar sig rätten att bedöma situationer som inte täcks av regelverket på plats utefter bästa möjliga förmåga, och även att förtydliga, ändra eller ta bort regler när situationen kräver det.

 

Trophy
1st place
Trophy
2nd place
Trophy
3rd place
1
Kvalfinalplats #4
2
Kvalfinalplats #5
3
Kvalfinalplats #6