King of Nordic attraherar nya partners

Sändnings och produktionsbolaget ESEN eSports AB (Bolaget) meddelar idag att King of Nordic Championship, nordens största esport turnering som drog igång sin 15:e säsong den 7:e februari har ingått samarbete med nya partners. Sedan tidigare har samarbetet med WD_BLACK kommunicerats, nya partners för säsongen är även PriceRunner och OMEN som tillsammans med NVIDIA har ingått samarbete med King of Nordic. 

OMEN som även sponsrade Svenska landslagsuttagningarna förlänger sitt samarbete med ESEN för att även vara med i King of Nordic. PriceRunner är den andra affären som Future Media Group landar. Samarbetet med PriceRunner innebär förutom synlighet i King of Nordic att partners produkter lyfts fram på PriceRunner i samband med riktade kampanjer under pågående säsong. 

 – Intresset ökar för King of Nordic både från spelare och partners som ser detta som en värdefull plattform att synas på. Vi är väldigt glada att OMEN vill fördjupa samarbetet med oss efter ett lyckat landslagskval. Samarbetet med PriceRunner knyter ihop hela kedjan på ett väldigt bra sätt, med synlighet i King of Nordic samtidigt som det erbjuds produkter mot målgruppen genom en riktad kampanj. Säger Joakim Stenberg VD ESEN eSports AB 

King of Nordic Championship är en öppen turnering med tusentals spelare varje säsong. Turneringen fyller gapet mellan amatör och proffs och erbjuder nya talanger chansen att bli upptäckta på kort tid. I King of Nordic Championship har flera elitspelare som t.ex. REZ, Magisk, sergej spelat och utvecklats i sina karriärer innan de blev upplockade av topplagen Ninjas in Pyjamas, Astralis och Ence. Efter 15 säsonger har turneringen en självklar del i den nordiska esportscenen och är ESEN eSports mest framgångsrika rättighet. 

Värdet på affärerna är i linje med tidigare säsonger.

Kontakt
Joakim Stenberg, vd ESEN eSports
+46 70 772 87 72
joakim@esenstudio.com

Om ESEN eSports

ESEN eSports är ett av Sveriges största esportbolag med en komplett infrastruktur för esport vilket innefattar egen esportarena, eventlokal, turneringsplattform, studio och tv-produktion med över 250 sändningar i ryggen. ESEN eSports är experter på liveproduktion och står bakom Nordens största esportturnering ”King of Nordic” under eget varumärke, men tar även på sig externa produktionsuppdrag för arrangörer och spelutvecklare. ESEN eSports är noterade på Spotlight Stock Market och har sina lokaler i Bromma, Stockholm. 

Om King of Nordic

Esport-turneringen King of Nordic (KoN), är inne på sin 15:e säsong, och har vuxit till en rejäl maktfaktor inom nordisk esport och blivit en grogrund för morgondagens nordiska esport-stjärnor. Varje säsong når KoN hundratusentals spelare och esport-entusiaster i Danmark, Norge, Finland och Sverige genom live-sända tävlingar varje vecka. Varje säsong sträcker sig över 10 veckor och spelas fyra säsonger per år. 

Turneringen är ett nordiskt mästerskap, öppen för alla med nationella kvalturneringar i Danmark, Norge, Finland och Sverige som avslutas med direktsända landskamper mellan länderna. Finalformatet är ”herre på täppan” vilket innebär att spänningen bibehålls varje vecka. Den vinnande nationen försvarar tronen i väntan på nästa veckas utmanare. Försvarande nation ökar sin prispott och blir ett mer prestigefyllt mål för var vecka de vinner.