Johan Grape utsedd till ny VD ESEN eSports

Sändnings och produktionsbolaget ESEN eSports AB (Bolaget) meddelar idag att Bolagets styrelse har utsett Johan Grape till ny VD för ESEN eSports, med tillträde senast under Maj 2020. Johan Grape efterträder Joakim Stenberg, som lämnar Bolaget den 1 April 2020 för ett nytt uppdrag utanför bolaget. Joakim Stenberg kvarstår som styrelseledamot och en av de största ägarna i ESEN eSports. 

Johan Grape är sedan 2019 B2C Marketing Specialist på Benq Nordic AB. Han har en djup och lång erfarenhet inom både marknadsföring och e-sport. Han har tidigare varit affärsutvecklare på ESEN eSports och före det bland annat varit Nordisk marknadschef för Kaspersky samt haft olika roller på QPAD och ASUS. 

– Vi är väldigt glada att Johan Grape ansluter till oss i rollen som VD för ESEN eSports. Johans har solid erfarenhet och djup kompetens inom marknadsföring, försäljning och branschkännedom samt har en god förankring inom Nordisk e-sport. Detta är en kombination som gör att Johan har de egenskaper som behövs för att Bolaget ska tillvarata de stora affärsmöjligheter som redan finns och kommer att finnas inom ESEN’s affärsområden och genom detta bygga ett ESEN som växer och är lönsamt. Vi vill samtidigt tacka Joakim Stenberg för det arbete han gjort med att bygga upp och etablera ESEN eSports fram till nu och är glada att Joakim kvarstår som styrelseledamot och en av de största ägarna, säger Per Hägerö, ESEN eSports styrelseordförande.

– Det är med glädje och med stor respekt för uppgiften som jag återvänder till ESEN eSports. Tidpunkten är verkligen spännande med enorm konkurrens i det medielandskap vi ser idag med t ex, Netflix, Amazon, Disney och Youtube kommer skapa ett behov för allt mer innehåll. ESEN eSports befinner sig i en unik position i denna snabbt växande bransch genom att från början arbetat aktivt med att utveckla egna format. Vi ska fortsätta att ytterligare förfina det vi har och även utveckla nya produkter under året, säger Johan Grape.

Per Hägerö
Styrelseordförande ESEN eSports AB
tel. 070-2691466

Om ESEN eSports
ESEN eSports är ett av Sveriges största esportbolag med en komplett infrastruktur för esport vilket innefattar egen esportarena, eventlokal, turneringsplattform, studio och tv-produktion med över 250 sändningar i ryggen. ESEN eSports är experter på liveproduktion och står bakom Nordens största esportturnering ”King of Nordic” under eget varumärke, men tar även på sig externa produktionsuppdrag för arrangörer och spelutvecklare. ESEN eSports är noterade på Spotlight Stock Market och har sina lokaler i Bromma, Stockholm.

Detta meddelande innehåller information som ESEN eSports AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande kl. 08.00 CET den 27 februari 2020.