ESEN signerar avtal med Datorfestivalen Birdie

Datorfestivalen Birdie 30 ställs in, men återuppstår med lite hjälp av ESEN eSport. 

Datorfestivalen Birdie 30 ställs in, men återuppstår med lite hjälp av ESEN eSport. Sändnings och produktionsbolaget ESEN eSports AB hyr ut sin studio och lokal till Birdie som arrangeras online i år. Sedan tidigare har Sveriges äldsta datorfestival Birdie meddelat att man ställer in eventet i Uppsala. ESEN har nu tillsammans med Birdie möjliggjort att datorfestivalen kan arrangeras online.  

Varje år kommer tusentals med gamers, sceners och LANare till Uppsala för att ta del av den klassiska festivalen Birdie, men årets evenemang blir online på grund av Covid-19. Nästan allt vi gjorde på plats i IFU Arena kommer vi kunna genomföra online. E-sportsturneringar med finaler, demoscenen med fantastiska digitala kreationer, funtours på nätterna, musik, filmvisning tillsammans med Uppsala kortfilmfestival, fototävling med Uppsala fotofestival, spelning med Salongsorkestern och mycket mer. Målet är att skapa en skön Birdiekänsla för alla gamers som är isolerade hemma. Årets Birdie kommer vara tillgängligt för alla och kostar så klart inget att ta del av! De närmaste veckorna kommer vi släppa en rad nyheter om tävlingar, turneringar och aktiviteter. 
 

ESEN hyr ut sin studio och lokal till Birdie som kommer att producera årets datorfestival online.

– Vi har samarbetat med Birdie under flera år och när dem var tvingade att ställa in årets datorfestival kändes det naturligt att erbjuda en lösning där dem kan arrangera festivalen online. Jag ser verkligen fram emot att följa årets festival, säger Johan Grape på ESEN eSports. 

– Birdie reser sig likt fågel Fenix! Att ställa in Sveriges äldsta datorfestival på grund av Covid-19 var inget alternativ, därför är vi glada över den stöttning vi får av Uppsala kommun och av vännerna på ESEN eSports som möjliggör att vi kan genomföra Birdie 30 Online! Årets festival är det trettionde evenemanget sedan starten 1993. Och det måste vi fira! Just nu behöver alla gamers lite mera Birdie i sina liv!, säger Rasmus Karlsson, Ordförande på datorfestivalen Birdie.

 
Kontakt
Johan Grape, vd ESEN eSports
+46 735 81 83 82
johan@esenstudio.com 

Rasmus Karlsson, Ordförande Birdie
mobil: 0762 02 44 80
rasmus.karlsson@birdie.org
 

Om ESEN eSports AB

ESEN är ett sändnings och produktionsbolag inom esport med en komplett infrastruktur för att arrangera och producera esport, vilket innefattar en egen esportarena, eventlokal, turneringsplattform, studio och TV-produktion med över 300 sändningar i ryggen. ESEN eSports är experter på liveproduktion och står bakom Nordens största esportturnering ”King of Nordic” under eget varumärke, men tar även på sig externa produktionsuppdrag för arrangörer och spelutvecklare. ESEN eSports är noterade på Spotlight Stock Market och har sina lokaler i Bromma, Stockholm.