ESEN och Svenska Raketligan fortsätter samarbete.

Efter det lyckade final eventet som genomfördes innan sommaren har ESEN skrivit avtal med Ssvenska Raketligan om att fortsätta och utöka samarbetet för kommande säsong. Det innebär att ESEN även nu kommer aktivt att driva försäljning av annonser och sponsorer för kommande säsong i Rocket League säsongen i raketligan.

Sveriges största liga i Rocket League
Förra säsongen deltog mer än 80 lag och 350 spelare i raketligan. Genom att spelet nu blir gratis att använda. Förutom sändningarna av turneringen kommer även en talkshow sändas varje måndag där man går igenom vad som hänt under veckans matcher.Sammanlagt kommer man sända mer än 75 timmar den kommande säsongen.

–  Slutspelseventet i våras blev en dundersuccé, både för oss och för tittare. ESEN blev som ett andra hem då vi planerade, lärde oss och repade. Nu inför säsong fyra ser vi redan rekordhöga nivåer av lag som vill tävla och tittare som vill följa ligans gång. Att fortsätta samarbeta känns helt naturligt och vi är glada över att ha ESEN med oss i vår resa att få Sveriges Rocket League-scen att nå sin fulla potential, säger Simon Jansson, styrelseordförande, Svenska Raketligan

Ny teknik för att hantera reklam i sändning
I samband med sändningarna kommer ESEN att börja använda ett system som möjliggör automatisk hantering av reklamvisning. Går allt som det ska innebära det ett stort steg mot att automatisera försäljning och minskat behov av finansiering genom sponsorer för varje produktion.

– Rocket League är ett kul och spännande spel som kommer öka i användare markant nu när spelet släpps som free-to-play. Final eventet vi genomförde i förra säsongen gick jättebra och vi ser en större potential i raketligan. Då det inte är ett “skjuta” spel blir det förhoppningsvis enklare att attrahera både annonsörer och sponsorer, säger Johan Grape vd på ESEN esports.
 

Kontakt
Johan grape, vd ESEN esports
+46 735 81 83 82
johan@esenstudio.com

Simon Jansson, styrelseordförande, Svenska Raketligan

+46 76 13 14 215

Information om Raketligan och Rocket League
Skaparna av Svenska Raketligan ville fylla ett tomrum som saknades i den svenska Rocket League-scenen, som flertalet andra länder redan har. Nämligen ett nationellt ligasystem där alla svenskar får möjligheten att göra upp och visa upp sig, samt att avgöra vem och vilka som är Sveriges bästa Rocket League-spelare.

Om ESEN eSports AB

ESEN är ett sändnings och produktionsbolag inom esport med en komplett infrastruktur för att arrangera och producera esport, vilket innefattar en egen esportarena, eventlokal, turneringsplattform, studio och TV-produktion med över 300 sändningar i ryggen. ESEN eSports är experter på liveproduktion och står bakom Nordens största esportturnering ”King of Nordic” under eget varumärke, men tar även på sig externa produktionsuppdrag för arrangörer och spelutvecklare. ESEN eSports är noterade på Spotlight Stock Market och har sina lokaler i Bromma, Stockholm.