ESEN förlänger avtalet med esportförbundet SESF

Sändnings och produktionsbolaget ESEN eSports AB (Bolaget) meddelar idag att de förlänger avtalet med Svenska E-Sportföreningen, SESF med ett år. Avtalet innebär att Bolaget har licensen och rättigheten att ta fram det svenska landslaget i esport för fjärde året i rad.

landslaget esport

Fotograf: Alex Ferm 

Förlängningen av avtalet leder till att Bolaget kan påbörja planeringen av årets VM kvalevent samt direktsändingar från de 12:e världsmästerskapen som i år kommer arrangeras i Eilat, Israel under november 2020. De spel som det internationella esportförbundet, IESF hittills offentligjort är eFootball PES series, Tekken 7 och DOTA 2.

Detta blir första gången sedan 2013 som VM kommer arrangeras i en tidszon som möjliggör för direktsändningar på Svenska samt rättighetsförsäljning av VM finalerna till Svenska TV- distributörer. 

– Det är fjärde året som vi anordnar landslagsuttagningarna till esports-vm och det har vuxit varje år. Nu sätter vi igång med planeringen av uttagningarna och i år kommer vi att ta det hela till en helt ny nivå. Säger Joakim Stenberg vd ESEN eSports

– SESF har representerat Sverige med landslag i VM varje år sedan 2010. Sverige har sedan dess tagit hem flertalet medaljer och senast i Seoul tog vi hem guldet i DOTA 2 samt en total andraplats efter Japan. I Eilat är målet att försvara guldet i DOTA 2 och dessutom ta hem totalsegern i VM! – Säger Magnus Jonsson, Ordförande SESF

– Det skall bli oerhört roligt att få påbörja arbetet med årets landslagsuttagningar speciellt med tanke på fjolårets framgångar under VM i Sydkorea där Sverige tog hem guldmedaljer i Dota 2. Det jag hoppas på i år är att fler företag ser möjligheterna med att involvera sig och stötta landslagets framfart och ta del av våra Svenska framgångar i en sport där sverige rent historiskt alltid varit på topp. – Säger Christer Körnbäck, Projektledare ESEN Esports

Kontakt

Sponsring & samarbeten:

Christer Körnbäck

+46 70 750 59 90

christer@esenstudio.com

Pressinfo:

Joakim Stenberg, vd ESEN eSports

+46 70 772 87 72

joakim@esenstudio.com

Magnus Jonsson, ordförande SESF

+46 704 333 120

magnus.jonsson@sesf.se

Om ESEN eSports AB

ESEN är ett sändnings och produktionsbolag inom esport med en komplett infrastruktur för att arrangera och producera esport, vilket innefattar en egen esportarena, eventlokal, turneringsplattform, studio och TV-produktion med över 300 sändningar i ryggen. ESEN eSports är experter på liveproduktion och står bakom Nordens största esportturnering ”King of Nordic” under eget varumärke, men tar även på sig externa produktionsuppdrag för arrangörer och spelutvecklare. ESEN eSports är noterade på Spotlight Stock Market och har sina lokaler i Bromma, Stockholm. 

Mer info:  www.esenesports.com – http://esenstudio.com

Om IESF. 

IESF World Championship arrangeras av det internationella e-sportförbundet IESF. Världsmästerskapet är ett årligt evenemang som tidigare bland annat ägt rum i Rumänien, Azerbadjan, Indonesien, Sydkorea, Taiwan och Israel i år. IESF grundades i Sydkorea och har idag expanderat till 54 medlemsländer. Svenska esportförbundet SESF är sedan 2011 medlem i IESF och har en representant i styrelsen. För mer information, besök www.ie-sf.org


Om SESF
Svenska E-sportföreningen (SESF) är ett förbund med syfte att främja e-sport i Sverige. SESF grundades 2008 och blev 2011 medlem i the International Esports Federation (IESF). SESF är därmed Sveriges röst i IESF och arrangerar även varje år kvalet till IESF:s världsmästerskap. 

Denna information är sådan information som Esen eSports är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning.Information lämnades, genom styrelsens försorg, för offentliggörande den 18 mars 2020.