ESEN eSports ingår avtal med föreningen Spelfrossa om att skapa nya programformat

ESEN eSports AB (Bolaget) ingår samarbetsavtal med föreningen Spelfrossa och skall gemensamt ta fram nya programformat inom gaming och marknadsföra dessa  tillsammans.

Målet med samarbetet är att  kunna erbjuda en tablå där Spelfrossa ska bli ett paraply och samlingsplats för alla som älskar och är intresserade av spel  och spelrelaterade ämnen.

Samarbetet är ett led i ESENs nya strategi med att arbeta tillsammans  med communitys och bjuda in gräsrötterna för att gemensamt skapa nya programformat inom gaming. ESEN skall vara en plattform för unga talanger där de kan förverkliga sina ideer och generera inkomster. 

– Vi behöver  addera nya format till vårt utbud som inte enbart är esport fokuserade utan med ett bredare innehåll inom gaming. Spelfrossa är ett fantastiskt community för att skapa olika format under ett paraply. Jag ser verkligen fram emot att börja arbeta tillsammans  med Spelfrossa. – Säger Johan Grape. VD ESEN eSports AB

ESEN siktar på att bli ett mediehus som producerar programformat  för de digitala generationerna, där livstilen runt gaming och esport blivit en folkrörelse bland unga. Den nya inriktningen ger oss nya möjligheter till intäkter genom att ändra fokus från sponsorskap till annonsering. 

Målet i första steget är att leverera 1 program per vecka. Ytterligare  ett format ska lanseras under sommaren för att sedan byggas på och vid slutet på året ska det finnas 5 olika programformat. För att prova andra plattformar än tidigare kommer det första programmet med Spelfrossa att sändas på Facebook. 

-Den senaste tiden har det varit en enorm tillväxt  på folk som spelar och umgås online. Även tittandet på olika videos och livesändningar streamade på nätet har skjutit i höjden. Tidpunkt för att nå ut och lansera nya programformat är perfekt. Föreningen expanderar just nu på fler områden och ska precis lansera  en helt ny hemsida. säger Kjell Norberg, Ordförande spelfrossa 

Om ESEN eSports

ESEN eSports är ett sändnings och produktionsbolag inom esport  och gaming med en komplett infrastruktur för att arrangera, producera sändningar och event, vilket innefattar en egen esportarena, eventlokal, turneringsplattform, studio och TV-produktion. ESEN eSports är experter på liveproduktion och står bakom Nordens  största esportturnering ”King of Nordic”. Förutom egna format jobbar ESEN även med externa produktionsuppdrag för föreningar, arrangörer och spelutvecklare. ESEN eSports är noterade på Spotlight Stock Market och har sina lokaler i Bromma, Stockholm.

Om Spelfrossa

Spelfrossa är en ideell förening som består av över 9500 medlemmar som syftar till att samla människor med  intresse runt gaming. Föreningen driver även 2 Facebook grupper med över 16000 följare.
 

Kontakt

Johan Grape, VD ESEN eSports AB
+46 735 81 83 82

johan@esenstudio.com