ESEN esports AB ingår samarbete med House of Minds Solutions AB

Sändnings- och produktionsbolaget ESEN esports AB (ESEN) meddelar idag att man ingår ett samarbetsavtal med House of Minds Solutions AB (”HOM”) i syfte att bedriva utveckling, utbildningar och event inom e-sport, spelutveckling och gamification.

HOM är ett utbildningsföretag som utformar och genomför utbildningar online och onsite inom ett stort antal områden. Under varumärket House of Games bedriver HOM utbildningar inom spelutveckling, spelproduktion och speldesign.

ESEN och HOM har nu beslutat att inleda ett samarbete kring utveckling och genomförande av utbildningar, produktioner och event. Syftet med samarbetet är att gemensamt verka för att esport, spelutveckling och spelutbildningar håller hög kvalitet och genererar intäkter, samt genom att tillvarata synergieffekter parterna emellan, kunna hålla produktionskostnaderna låga.

Inom ramen för samarbetet kommer ESEN att vara HOM´s huvudsakliga leverantör för produktions- och sändningstjänster för sin utbildningsverksamhet. Utbildningarna kommer att bedrivas online och onsite i ESENS lokaler i Bromma samt i samarbetspartnern, House of Dreams, lokaler i Köpenhamn.

Avtalet löper initialt på ett år, men ESEN har förhoppningar om att avtalet kommer att förlängas och att samarbetet kommer att vara långsiktigt. Initialt förväntas samarbetet genera löpande inkomster av mindre belopp.

”Det här är förhoppningsvis inledningen på ett långsiktigt samarbete inom ramen för vilket ESEN får ett otroligt bra nätverk och får vara en del i några av de absolut vassaste utbildningarna inom spelutveckling och streaming. Det här känns riktigt bra att äntligen fått avtalet klart.” säger Johan Grape, vd på ESEN i en kommentar.

”Vi ser fram emot ett spännande samarbete där vi direkt kopplar samman spelutveckling och spelutbildningar med e-sportens alla områden. Samarbetet samlar också andra aktörer i ekosystemet, såsom film, underhållning, events, live-streaming och broadcasting, vilket känns väldigt inspirerande” säger Mattias Holmer, VD på House of Minds.

Om House of Minds Solutions AB

House of Minds Solutions AB är ett utbildningsföretag som utformar och genomför utbildningar online och onsite inom ett stort antal områden. Under varumärket House of Games bedriver HOM utbildningar inom spelutveckling, spelproduktion och speldesign. House of Minds Solutions AB har idag ett antal diplomkurser som håller YH-status, dvs uppfyller alla kriterier för att kunna ingå i Yrkeshögskolan enligt beslut från Myndigheten för Yrkeshögskolan.

Kontakt

Johan Grape, VD ESEN eSports AB
+46 735 81 83 82
johan@esenstudio.com

Om ESEN eSports AB

ESEN är ett sändnings och produktionsbolag inom esport med en komplett infrastruktur för att arrangera och producera esport, vilket innefattar en egen esportarena, eventlokal, turneringsplattform, studio och TV-produktion med över 300 sändningar i ryggen. ESEN eSports är experter på liveproduktion och står bakom Nordens största esportturnering ”King of Nordic” under eget varumärke, men tar även på sig externa produktionsuppdrag för arrangörer och spelutvecklare. ESEN eSports är noterade på Spotlight Stock Market och har sina lokaler i Bromma, Stockholm.