Eracing satsningen hos ESEN växer med SM i virtuell racing.

SM Virtuell Racing Powered by Porsche det är vad som avslutar Svensk Bilsports SM-säsong 2020. Samtliga deltävlingar kommer livesändas från ESEN studio i Bromma och kommer kunna följas på Svensk Bilsports egen webb-kanal, sbfplay.se och Svensk Bilsport på Facebook.
 

– Vi är stolta att vara huvudpartner till ett svenskt mästerskap. Förra året arrangerade vi Porsche Esport Carrera Cup Scandinavia och fick riktigt bra respons för tävlingen. Känns riktigt kul att fortsätta banan inom den virtuella bilsporten och att SM i Virtuell racing ska köras med 911 GT3 Cup -bilar, säger Sanna Strömbäck, marknadschef Porsche Sverige.

För den som är med och tävlar finns det, förutom SM-medaljer och äran även fina priser att tävla om. I prispotten finns två simulatorriggar från SRD, två kompletta rattpaket från Fanatec och möjligheten att genom Autoracing vinna en stol, eller handskar och mössa från Sparco. Och den kommande SM-vinnaren kan förbereda sig för en upplevelse utöver det vanliga med deltagande på Porsche Experience där vinnaren kommer få möjlighet att i verkligheten få uppleva Porsche.

– Vi ser att intresset ökar för virtuell bilsport och livesändningarna som vi genomfört under året. Att vi nu tillsammans med Porsche kan avsluta säsongen med ett SM känns verkligen bra och ett stort kvitto tycker jag på att bilsport kan upplevas på flera sätt, både som förare och tittare, säger Niklas Falk Svenska Bilsportsförbundet.

Och vem som blir den historiske segraren av SM virtuell racingpowered by Porsche avgörs tisdag den 15 december. 

– Att vi får förtroendet att vara med och genomföra SM tillsammans med Svenska Bilsportsförbundet är ju enormt kul. Det känns som en bekräftelse att sändningarna vi gjort med Svensk Eracing hållit en bra kvalitet. säger Johan grape VD ESEN esports.

För all information om tävlingarna besök www.sbf.se

Kontakt

Johan Grape, VD ESEN eSports AB
+46 735 81 83 82
johan@esenstudio.com

Om ESEN eSports AB

ESEN är ett sändnings och produktionsbolag inom esport med en komplett infrastruktur för att arrangera och producera esport, vilket innefattar en egen esportarena, eventlokal, turneringsplattform, studio och TV-produktion med över 300 sändningar i ryggen. ESEN eSports är experter på liveproduktion och står bakom Nordens största esportturnering ”King of Nordic” under eget varumärke, men tar även på sig externa produktionsuppdrag för arrangörer och spelutvecklare. ESEN eSports är noterade på Spotlight Stock Market och har sina lokaler i Bromma, Stockholm.