Därför satsar ESEN på Svenska StarCraftligan.

Tillsammans med Starcraft sverige kommer Svenska Starcraftligan nästa säsong att arrangeras på Battleriff plattformen.

ESEN esports tillkännager idag sina kommande planer för att stödja Starcraft i Sverige. Tillsammans med Starcraft Sverige kommer  både Starcraft 2 och Starcraft Brood War att kunna spelas på Battleriff plattformen. Detta ger möjligheter för tävlingar inom både Sverige men även Norden att naturligt kunna samlas på ett och samma ställe.

StarCraft satsningen kommer finnas som produkt i ESEN´s mediaportfölj och finansieras genom sponsorer samt reklamförsäljning. Som ett led i att stödja StarCraft älskarna kommer även det klassiska Brood War att aktiveras på Battleriff under November.

– Att få vara med och arrangera Svenska StarCraftligan ska bli väldigt kul då det är ett klassiskt esports spel. Det är ett underbart community som fortsätter spela, titta, tävla och njuta av spelet. Det är helt i linje med den typ av spel och community som vi ESEN vill arbeta med. Genom vårt redan etablerade samarbete med Blizzard kring Hearstone Pro Leauge blir implementationen snabb och enkel, säger Johan grape VD ESEN esports.

Svenska StarCraftligan har precis avslutat sin första säsong och är nu i planeringsstadiet för säsong 2. Säsong 1 bestog av spelare från Bronze(lägsta rank) till Grandmaster  (högsta rank) i Starcrafts interna laddersystem. Det är ett bra bevis på att den svenska StarCraft 2 scenen är vid liv och har en kärna av fans som fortfarande älskar spelet.

– Det finns bokstavligen ingen annan e-sport som Starcraft där ute. Det var Starcraft Brood War som startade igång det vi idag känner till som e-sport. Starcraft är den individuellt mest krävande e-sporten som finns . I dag 22 år senare har både Brood War och Starcraft 2 som släpptes 2010 fortfarande starka scener världen över. Tillsammans med ESEN kan vi öka prissumman och antal sändningar  under ligan så nästa säsong kommer bli ännu roligare att delta i, säger Robert ”Robzki” Elfström.

För de som är intresserade av Starcraft Brood War och Starcraft 2 oavsett i form av fan, spelare eller deltagare i turneringar finns Facebook gruppen Starcraft Sverige tillgänglig, tillsammans med en tillhörande discordkanal.

Kontakt

Johan Grape, VD ESEN eSports AB
+46 735 81 83 82
johan@esenstudio.com

Om ESEN eSports AB

ESEN är ett sändnings och produktionsbolag inom esport med en komplett infrastruktur för att arrangera och producera esport, vilket innefattar en egen esportarena, eventlokal, turneringsplattformen Battleriff, studio och TV-produktion med över 300 sändningar i ryggen. ESEN eSports är experter på liveproduktion och står bakom Nordens största esportturnering ”King of Nordic” under eget varumärke, men tar även på sig externa produktionsuppdrag för arrangörer och spelutvecklare. ESEN eSports är noterade på Spotlight Stock Market och har sina lokaler i Bromma, Stockholm.